Цялата физическа материя вибрира с определена честота. Това е потвърдено от науката. Духовната сфера съществува на по-висока честота (по-висока вибрация) от земното царство. Един от начините да се разбере „честотата“ е да си представим стая, пълна с хора, които споделят любов и радост един с друг. В тази стая има усещане за лекота (висока честота), докато в стая, изпълнена с гневни, напрегнати хора, има чувство на тежест – ниска честота.

За да получите достъп до по-високата честота на духовната сфера, трябва да повишите своята собствена честота. Ето няколко проверени начина, за да го постигнете:

  • Декларирайте своята готовност да учите

Първо, трябва наистина да имате намерение да се научите с помощта на духовни напътствия да обичате себе си и другите. Вашето намерение да учите е най-мощният ви инструмент за повишаване на честотата ви.

  • Разгърнете въображението си

Самото въображение е високочестотно състояние. Нашата готовност да се доверим на въображението ни е от съществено значение да бъдем в състояние да се свържем с нашето лично духовно ръководство.

  • Дръжте тялото си чисто

Вашето тяло е енергийна система. Ако енергията на тялото ви е затлачена с наркотици, алкохол, никотин, кофеин, захар, преработени храни, които се превръщат в захар в тялото, тежки храни или храни, замърсени с пестициди, консерванти, изкуствени подсладители, фабрично обработени храни, пълни с антибиотици и ГМО, или някой от хилядите химикали, които се добавят към храните, честотата ви намалява.

  • Молете се

Искрените молитви (особено молитвата на благодарност) могат да повишат вашата честота.

  • Песни

Повтарящите се молитви (като броеницата), песнопения и мантри могат да ви отворят към по-високи честоти, както и пеенето като цяло.

  • Танци

Бързите повтарящи се движения, като например индианските танци с барабани и други форми на експресивни танци, може да ви отворят към по-високи честоти. Самото барабанене също може да повиши честотата. Един от най-знаковите ритуали за нашата страна е българското хоро. Смята се, че хорото ни е завещано от древните траки и е имало за цел да съединява човека с Космоса.

  • Прекарвайте време сред природата

Честотата на един град е много по-ниска от честотата на природата. Да бъдете сред дървета и цветя, близо до река, поточе или езеро, в океана, в пустинята или в планината, това неминуемо ще повиши честотата ви.

  • Слушайте класическа или духовна музика

като Бах, Вивалди, Хендел и някои от творбите на Моцарт, както и Китаро, грегориански и индийски песнопения. През вековете музиката се е използвала за повишаване на честотата.

  • Занимавайте се с творчески дейности

 като рисуване, скициране, фотография, работа с глина или писане. Влизането във вашето творческо въображение увеличава честотата ви.

  • Използвайте тамян или ароматерапия

Тамянът се използва от векове, за да се повиши честотата и да се привлече духовна връзка. „Опушването“ използва дима от различни сушени растения като градински чай, бор, кедър и лавандула, за да изчисти енергията в стаята и да повиши честотата.