Едно от основните предимства да живееш и работиш във Варна е това, че за максимум половин час си на плажа. Няма нищо по-хубаво от това да разпънеш лаптопа си на заведение на крайбрежната алея и да поработиш край морето, отпивайки от чаша ароматно кафе или бира (за по-смелите, на които бирата не пречи на творческите процеси и на работоспособността).

Та какво ти трябва – лаптоп, раница, парола за wifi и мотивация за работа. Сега, концентрацията на обществено място е нещо, което не всеки владее, но ако няма разсейващи фактори (приятно изглеждащи хора по бански, шумни компании и т.н.), всичко може да е на шест. Или ако владееш т.нар. „divided attention“ може да хвърляш едно око на плажуващите, а с другото да си гледаш текста, графиката, кода или каквото правиш в момента.

Култовият бар Кубо е моят фаворит за работа край морето, но ако времето не е добро или барът е прекалено пълен, има и други приятни варианти във Варна:

  • The Social Теаhousе (ул. Преслав 53) – място със социална кауза, приятна обстановка и много идеи за прекарване на свободното време. Една от услугите, които предлагат е „co-working space“ с чаша безплатно кафе;
  • #Hashtag Studio (ул. Хан Аспарух 2) – ново заведение с интересен интериорен дизайн, организират различни събития и предлагат голямо разнообразие от кафе Ришар (Cafés Richard);
  • Costa Coffee Varna – за съжаление заведението в хотел „Черно море“ временно не работи, но може да изпиете чаша флет уайт или корто класик в кафенето на ул. Шипка 3.
  • Starbucks на бул. Княз Борис и т.н.

Ако живеете във Варна или сте само на гости/в командировка в града и не можете напълно да зарежете работните си ангажименти – пробвайте!